beats by dre cheap

Radio blog

Radio Blog

Ovoga puta predstavit cemo jednostavan mp3 player koji je namijenjen za postavljanje na bilo kakve web stranice zbog svoje jednostavnosti.
Iako se radi o jednostavnoj aplikaciji ona je besplatna tako da je prethodne kao i najnoviju verziju ove aplikacije mozete skinuti sa oficijelnog sajta: http://www.radioblogclub.com
U slucaju da ga zelite postaviti na svoj blog, potrebno je da imate optimalan hosting. Potrebno vam je 200kb za scriptu i jos nekoliko MB za pjesme.
Kada skinete aplikaciju i odzipujete dobit cete 2 foldera i dodatna dva tekstualna fajla.
Folder pod nazivom 'radio.blog' sadrzi citavu aplikaciju, dok folder pod nazivom 'creat.sound' sadrzi kompajlere koji vasu mp3 muziku kompajliraju u .rbs fajlove koje cita player.
U prvom tekstualnom fajlu naziva 'Disclaimer" nalazi se podatci o aplikaciji kao i uputstvo o namjeni, dok se u fajlu pod nazivom 'Instructions' Nalazi uputstvo na engleskom jeziku za uspostavljanje rada aplikacije.
Prvi dio jeste priprema pjesama za prikazivanje.
Nakon sto ste izabrali pjesme koje zelite da budu prikazane u mp3, kopirajte ih u folder pod nazivom 'creat.sound', zatim pokrenite kompajler pod nazivom 'convert64.bat', pa ce potom zapoceti konvertovanje vasih pjesama u .rbs format.
Sve konvertovane pjesme pojavljuju se u folderu 'sounds' nakon cega ih trebate kopirati u folder 'radio.blog/sounds'
U slucaju da zelite mijenjati boju tipki, playlist teksta, poazdine i jos neke sitnice,... otvorite fajl config.xml i podesite boje.
Primjer mijenjanja boja:
Pocetna postava je:
========================================
   <color1 value="0000CC" />  <!-- LOGO, BUTTON -->
   <color2 value="FFFFFF" />  <!-- BUTTON TEXT, BACKGROUND -->
   <color3 value="0000CC" />  <!-- PLAYLIST TEXT -->
   <color4 value="CCCCCC" />  <!-- BORDER -->
   <bg_opacity value="100" /> <!-- BACKGROUND OPACITY -->
========================================
Dok vasa modifikacija moze izgledati ovako:
========================================
   <color1 value="43e4r4" />  <!-- LOGO, BUTTON -->
   <color2 value="cdeert" />  <!-- BUTTON TEXT, BACKGROUND -->
   <color3 value="54eeed" />  <!-- PLAYLIST TEXT -->
   <color4 value="aaaaaa" />  <!-- BORDER -->
   <bg_opacity value="100" /> <!-- BACKGROUND OPACITY -->
========================================
Muzika je spremna. Sve sto je sada potrebno jeste uploadovati aplikaciju zajedno sa muzikom i prikazati je na websajtu ili na blogu.
Uzecemo za primjer da ste sve uploadovali na 'http://www.mojsajt.com/radio.blog'.
U code vaseg websajta ili bloga ubacite slijedeci code: '<iframe src="http://www.mojsajt.com/radio.blog/index.php" name="radio" scrolling="no" frameborder="0" width="220" height="320"></iframe>' .
Medjutim vazno je napomenuti da ova linija code-a vazi samo ako ste citavu aplikaciju uploadovali na adresu: 'http://www.mojsajt.com/radio.blog' ,  dok ako se radi o drugoj adresu onda liniju code-a malo izmijenite na pocetku, tacnije na pocetku code-a izmijenite link.
U ovoj liniji definisu se i neki vazniji parametri.
Npr... prva stavka je: name="radio" i tekst pod navodnicima je ustvari naziv vaseg playera.
Zatim ide: scrolling="no" ovu je opciju bolje ostaviti na 'no' jer ako stavite 'yes' na dnu i sa strane playera pojavljuju se scrolleri koji remete dizajn sajta.
Treca opcija frameborder="0" odredjuje debljinu ivica vaseg playera.
I zatim dolaze width="220" duzina i height="320" visina, jedinica mjere u ovom slucaju je px.
Jos jedna vazna osobina jeste postavljanje playera na autostart, tako da cim neko dodje na vas sajt odredjena pjesma se automatski pusta.
Uzet cemo opet slucaj da je aplikacija uploadovana na 'http://www.mojsajt.com/radio.blog' i da zelite da pjesma broj dva bude automatski pustena po dolasku na sajt.
U tom slucaju u onoj liniji code-a gdje je link koji je isao 'http://www.mojsajt.com/radio.blog/index.php' sada ce biti ''http://www.mojsajt.com/radio.blog/?autoplay=2', broj definise pjesmu koja ce biti pustena.

GOOGLE
http://google.blogger.ba
01/09/2006 23:10